[TIC] AA1: Aplicacions portables

Què passa si volem utilitzar el nostre processador de textos favorit sense haver de baixar-lo d'Internet, instal·lar-lo i configurar-lo? O millor encara, usar el nostre navegador, amb els nostres favorits inclosos i poder mirar el nostre correu sense necessitat d'envair un PC aliè instal·lant i configurant aplicacions o simplement sense deixar rastres.

Les eines portables ens permeten tenr instal·lat en nostre Pendrive USB totes aquestes aplicacions sense necessitat d'instal·lació i configuració en la màquina desitjada. Les aplicacions portables són molt útils per a dur en el USB les teves dades, de classe/treball a casa, i els programes que més uses per a quan estàs davant d'un ordinador que no les té instal·lades.

En manteniment, el pendrive és perfecte per a tenir a mà un antivirus, un netejador, un programa d'inventariat del PC tipus Everest... etc, de manera que quan hàgim de fer una reparació en un equip, no necessitem dur CDs ni instal·lar res en el disc dur del client. A més, entre les aplicacions portàtils trobem el Firefox, clients de missatgeria tipus Messenger, grabadors de CD/DVD, etc. En molts casos un USB ben carregat és tan útil com un ordinador portàtil, i pesa menys!

Hi ha moltes pàgines de les quals baixar-se aplicacions portables, fins i tot suites completes. Des d'aquests enllaços pots descarregar-te completes suites d'aplicacions portàtils, però en anglès.


Nosaltres no instal·larem les suites, que porten un poc de tot, sinó que baixarem les aplicacions que necessitem una a una i després les empaquetarem en un menú amb la plataforma que veis a la imatge.

Pràctica

Cerca i descarrega al teu ordinador una utilitat per a cadascuna de les següents necessitats:

1. Compressor 7Zip

2. Una consola de MS-DOS.

3. Un navegador Google Chrome

4. Lector de pdf

5. Utilitat per gravar DVD i CD

6. Reproductor VLCCerca també els enllaços per descarregar els següents programes i fes una entrada al teu bloc amb el llistat.

1. Un netejador de disc i registre.

2. Un antivirus d'emergència

3. Un programa d'inventariat del PC tipus Everest

4. Un firefox.

5. Un programa per a restaurar arxius formatats o esborrats

6. Un programa per a eliminar espies

7. Altres tres aplicacions que et semblin interessants 


Idea extreta de PCPI Vallecas

Comments

No responses to “[TIC] AA1: Aplicacions portables”

Publica un comentari a l'entrada