Preparació del període de pràctiques


Com ja sabeu, els alumnes de PQPI de 1r any AMB TOT APROVAT podran anar a fer les pràctiques.

Quan comencen? El calendari per fer les pràctiques serà del dia 19 de maig fins el 13 de juny.

Quantes hores haurem de treballar? Us haureu d'adaptar a l'horari que facin les empreses però la jornada laboral diària serà de 7,5 o 8 hores (segons l'empresa) i de dilluns a divendres.

Què farem a l'empresa? la vostra feina consistirà en fer allò que us manin i estarà relacionat amb allò que hem fet al llarg de tot l'any a classe. Muntatge d'ordinadors, reparació, instal·lació d'antivirus, desinfecció, inventaris, pressupostos, neteja interna de PC, organització del taller de reparacions. A més, és molt possible que us porten a fer alguna instal·lació d'equips o xarxes a casa d'un particular o a una altra empresa.

Què no hem de fer a les pràctiques? Mai sota cap concepte heu de contradir els vostres superiors, arribar tard, no assistir a la feina o actuar amb violència.

Tenim possibilitats de quedar-nos treballant després? Com ja sabeu la crisi econòmica actual és forta i penseu que la majoria d'empreses on anireu són negocis de venda d'ordinadors petits i amb poc personal. Ara bé, això no vol dir que després de les pràctiques i, sempre que sigueu majors de 16 anys, us contractin. Però sobretot, recordeu que estau a meitat de camí d'aconseguir el títol de la ESO i que l'any vinent heu de fer 2n i QUE ÉS LA DARRERA OPORTUNITAT ABANS EL CANVI NORMATIU A FP BÀSICA. Per tant, us interessa sobretot quedar bé amb l'empresa per d'aquí un any portar-li el currículum.

L'empresari té obligació de pagar-nos? Cap ni una. L'empresari us permet fer allà les pràctiques. El premi a la vostra feina sempre serà la formació que rebreu des dels professionals. Aprofitau-ho!


Tenim algun tipus d'assegurança? Sí, a banda de l'assegurança de l'institut, teniu una cobertura especial durant les pràctiques que us ofereix Conselleria per fer front a qualsevol imprevist.

Espere haver contestat algunes de les vostres preguntes. De tota manera ja sabeu com contactar amb mi per qualsevol consulta addicional.

Comments

No responses to “Preparació del període de pràctiques”

Publica un comentari a l'entrada