[MSI] P3: GrubGRUB (GRand Unifier Bootloader) és un gestor d'arrencada: és el primer que es carrega quan s'inicia l'ordinador. Permet tenir diferents sistemes operatius, i diferents versions d'ells, en el mateix disc dur. Per exemple podem tenir Windows i GNU/Linux en el mateix ordinador. GRUB es carregarà abans que qualsevols d'aquests, permetent-nos triar quin iniciar.

El gestor d'arrencada GRUB ve preinstal·lat en la majoria de les distribucions de GNU/Linux modernes, entre ellas Debian, Ubuntu i les seves derivades. Anteriorment, el gestor d'arrencada més utilitzat era LILO.

Pràctica

Hem instal·lat Windows 7 a les nostres màquines virtuals després de tenir instal·lat l'Ubuntu. El resultat és que Windows ha eliminat el Grub del sector d'arrencada per substituir-lo pel seu propi. Així doncs, l'Ubuntu ja no surt per a poder arrencar-lo. Això no significa que s'hagi eliminat, sinó sols que el "camí" per arribar a ell ja no hi és.

La nostra tasca serà reparar el Grub. Per fer-ho, hi ha diverses opcions:

A) Des de Windows descarreguem el Super Grub Disk .exe,(versió per a windows del Super Grub tradicional) i l'executam. Utilitzarem aquest mètode per que ve amb guia d'ús en espanyol (es veu en fer doble clic a l'executable). Descarrega aquí el programa. 

B) Amb el live cd d'Ubuntu. Seguiu les passes descrites al següent manual.

ACTIVITAT

Modifica les opcions d'arrancada perquè sigui Windows el primer que vingui seleccionat per defecte i posa-li el nom Windows PQPI.
Per fer-ho, modifica les línies corresponents del següent fitxer obtingut en posar l'ordre:

sudo gedit /boot/grub/grub.cfg

I si el que voleu és eliminar entrades del grub, heu de comentar les línies del fitxer corresponent amb el caràcter # .  

1. Captura la pantalla del GRUB i penja-la al teu bloc com a A2. Grub.

Comments

No responses to “[MSI] P3: Grub”

Publica un comentari a l'entrada