[TIC] A4: Màquina Virtual


Un sistema de virtualització de programari és un programa que és capaç de simular un sistema físic amb unes característiques maquinari determinades. Quan s'executa el programa simulador, el que estem fent és reproduir un entorn d'execució similar a un ordinador físic. El sistema en qüestió disposarà del seu processador o processadors (pot ser més d'un), BIOS, targeta gràfica, memòria RAM, targeta de xarxa, sistema de so, connexió USB, i disc dur que també pot ser més d'un.

El virtualitzador ens permetrà executar diversos ordinadors (sistemes) dintre d'un mateix maquinari de manera simultània, encara que cal tenir en compte el consum que això implica.

Des del punt de vista informàtic, una màquina virtual és un programari que crea un entorn virtual entre el sistema informàtic que l'alberga l'usuari final, permetent que s'executi un programari determinat.


Entre molts programes, utilitzarem a classe el VirtualBox de l'empresa Oracle que es llença amb llicència GPL. El podeu descarregar d'aquí.

Aquí teniu un vídeo sobre la instal·lació del programa.



Altres màquines virtuals que podeu provar són:

- Virtual PC 2007

- Windows XP Mode

- VMWare

PRÀCTICA

L'objectiu d'aquesta pràctica és crear una màquina virtual de 10 Gb de disc dur i 512 MB de RAM on instal·larem el Windows 7. Per fer-ho hem d'instal·lar el programari Virtualbox que tens al NAS del centre. Allà també trobareu la ISO per a instal·lar el Windows 7.

1. Crea un usuari amb el teu nom que sigui PQPI i amb contrasenya sacolomina. Inicia sessió amb aquest usuari nou. Fes una captura de pantalla que demostri que has creat l'usuari.

2. Què és una màquina virtual després del que has vist?

3. Digues quins són els avantatges i inconvenients que hi pot tenir treballar amb una màquina virtual.

4. Quina diferència hi ha entre un sistema operatiu de 32 bits i de 64 bits?
Desa la informació a un fitxer al Moodle.

Comments

No responses to “[TIC] A4: Màquina Virtual”

Publica un comentari a l'entrada