[MSI] A7: Software espiaEl software espia (spyware) és aquell programari que transmet informació personal del nostre ordinador a algun lloc d’Internet sense consentiment explícit.

Si al navegador veiem barres d’eines que no s’han instal·lat intencionadament, si el navegador es penja o si la pàgina d’inici del navegador canvia sense el nostre coneixement, probablement tenim programari espia.

Però encara que no detectem res, potser estem infectats ja que cada vegada surten espies que registren els hàbits de navegació de forma silenciosa per tal de crear un perfil de mercat que després serà venut a empreses de publicitat.

El programari espia pot arribar amb programes freeware o shareware descarregats d’Internet, o mitjançant el correu electrònic o del Messenger, o com un ActiveX que s’instal·la.

En determinades pàgines Web, moltes d’elles amb intencions ocultes, s’inclouen programes o objectes que s’instal·len sense que ens n’adonem. Aquestes aplicacions serveixen per dur un seguiment de la víctima i les cookies poden participar en aquest procés. Així, netejar qualsevol rastre és la tasca que realitzen programes com Malwarebytes o SpyBot Search & Destroy. Aquestos programes poden funcionar mentre treballem, igual que els antivirus. La seva efectivitat està garantida per contínues actualitzacions per Internet.

ACTIVITAT

1. Instal·leu el Malwarebytes al vostre PC.

2. Actualitza la base de dades del programa i fes una captura de pantalla.

3. Fes un escaneig ràpid a tot l'equip i fes una captura de pantalla amb els resultats obtinguts.

4. En cas d'obtenir resultats, neteja'ls.


Deseu la feina a una entrada del vostre bloc.

Comments

No responses to “[MSI] A7: Software espia”

Publica un comentari a l'entrada