[MSI] A5: Antivirus

Els virus són programes maliciosos amb l'objectiu d'obtenir informació privada, aprofitar la capacitat d'emmagatzematge, robar contrasenyes, codis de targetes de crèdit usats per a comprar per Internet, gravar l'àudio de ca teva a través del micròfon i fins i tot mostrar en temps real el que ocorre a través de la webcam d'un usuari. Això atempta contra la seguretat del nostre PC i la de les nostres dades.

Per a protegir el nostre PC ens ajudem dels ANTIVIRUS que són programes que mantenen a ratlla els VIRUS i eviten que entrin en el sistema operatiu. Si ja estan instal·lats, els elimina. Un antivirus pot ser resident en el sistema, és a dir un programa que s'inicia en arrencar l'ordinador i està sempre carregat en memòria. En tot moment està operatiu i vigilant davant la possible entrada de virus. Aquesta opció és la més segura però pot provocar una ralentització en les funcions de l'ordinador, (com en la càrrega d'arxius, en la lectura de dispositius, etc.).

Altra opció és un antivirus que passam de tant en tant en el nostre PC per a detectar virus instal·lats i eliminar-los, sense que aquest estigui permanentment en memòria.

Els antivirus poden ser de pagament o gratuïts. Si no volem pagar per l'antivirus és preferible instal·lar un gratuït a un de pagament piratejat per les següent raó: el gratuït és actualitzable a través d'Internet, de manera que està sempre alerta davant nous virus que vagin sorgint. El piratejat és una còpia, així que solament està operatiu durant poc temps, no s'actualitza així que no reconeix virus nous, no sent de cap utilitat a les poques setmanes de la seva instal·lació.

Vegem com funciona un antivirus a través d'uns dibuixos animats.




ACTIVITAT

1. L'antivirus del vídeo, era resident? Què significa que un antivirus sigui resident?

2. Si hi havia antivirus, per què es va infectar el sistema? 


3. Què és un correu en cadena?


4. Qui és la "gran fletxa"?


Escriu les teves respostes al Moodle

Informació extreta de PCPI Vallecas

Comments

No responses to “[MSI] A5: Antivirus”

Publica un comentari a l'entrada