[MCI] A2: Cercar drivers

Els drivers són imprescindibles si es necessita controlar algun maquinari. Quantes vegades quan esteu amb el vostre ordinador us ha aparegut un quadre de diàleg sol·licitant la instal·lació d'un driver?

Els drivers són programes que permeten a l'ordinador interactuar amb els diferents perifèrics o components. Per exemple: impressora, escàner, webcam, targeta gràfica, etc. La paraula drivers fa referència als controladors, és a dir, els programes que permeten a l'ordinador controlar o conduir els perifèrics i els components.

Per això, és vital per a l'ordinador tenir els drivers adequats. Generalment els drivers vénen en un CD amb el component informàtic per poder instal·lar-ho adequadament. De totes maneres, de vegades, aquests CDs s'acaben perdent o directament es queden obsolets per la sortida d'un nou sistema operatiu.

Avui aprendrem a cercar els drivers més recents en Internet.

PRÀCTICA

El primer pas a l'hora de buscar els drivers d'un component és tenir clar la seva marca i el model. Per exemple, HP Laserjet CP1215.

La font més fiable per aconseguir els drivers és la pàgina web del fabricant. Per exemple, si volem buscar els drivers d'una impressora HP, buscarem en primer lloc a la pàgina web de HP. Per regla general, aquestes pàgines web tenen un apartat de Suport/Assistència/Drivers.


Finalment, buscarem el producte a través del model i descarregarem els drivers corresponents al sistema operatiu en què instal·larem el component. Per exemple, si utilitzem Windows 7, descarregarem els drivers corresponents a Windows 7.


ACTIVITAT

Cerca els següents drivers:
 

Producte
Sistema Operatiu
Impressora
HP Laserjet Pro P1102
Windows 8.1 (32 bits)
Impressora
Epson Aculaser M1200
Windows XP (64 bits)
Escàner
Canon CanoScan LiDE 210
Windows 7 (64 bits)
Targeta gràfica
NVIDIA Quadro 6000
Linux (64 bits)
Targeta de xarxa
TP-Link TL-WN722N
Windows Vista (32 bits)
Placa base
GIGABYTE GA-EP41-UD3L rev. 3.3
Windows XP (32 bits)
Webcam
Logitech HD Pro Webcam C920
Windows 7 (32 bits)

Copia els enllaços en un document de text, fes una captura de pantalla de cadascun i envia el teu treball al Moodle.

Comments

No responses to “[MCI] A2: Cercar drivers”

Publica un comentari a l'entrada