[MCI] A4: Sistemes d'arxius

El sistema d'arxius és l'estructura que fa servir una partició d'un disc dur per emmagatzemar-hi les dades. El procés d'assignar un sistema d'arxius a una partició s'anomena formatar.

A l'hora de formatar una partició de disc es pot triar d'entre uns tipus prederminats. El sistema que triïs influirà en característiques com seguretat o capacitat. Entre ells podem trobar:



A grans trets podem concloure que Linux (Ubuntu) fa servir el sistema ext4 i Windows NTFS. Per a futures edicions de Windows està prevista la incorporació del sistema ReFS.

ACTIVITAT

1. Crea una carpeta a l'escriptori de Windows que es digui MCI:tasca 4.
Has pogut crear-la? Fes una captura de pantalla del missatge d'error. Per què surt aquest error?

2. Digues quins són els caràcters no-vàlids en els noms de fitxer.

3. Crea a l'escriptori el fitxer prova.txt i el fitxer PROVA.TXT. És possible fer-ho? Demostra-ho amb una captura de pantalla.

4. Entra en Ubuntu i repeteix el pas 1 i el 3. Hi ha algun error? Captura la pantalla per demostrar-ho i explica-ho.

5. Torna a Windows i fes clic amb el botó dret del ratolí damunt de Equipo i selecciona Administrar. Després punxa en "Administración de discos". Fes una captura de pantalla i assenyala quina partició pertany a Windows. Com ho has sabut? 


6. Quin sistema operatiu conté la partició que no indica cap sistema de fitxers?

7. Completa les següents frases:

- Als sistemes Ubuntu (SÍ/NO) _______ es diferencia entre majúscules i minúscules i els noms de fitxers (SÍ/NO) _______ tenen caràcters restringits.

- Als sistemes Windows (SÍ/NO) _______ es diferencia entre majúscules i minúscules i els noms de fitxers (SÍ/NO) _______ tenen caràcters restringits.

- Els sistemes Windows (SI/NO) ______ reconeixen el sistema de fitxers (NTFS/EXT4) ____________ de l'Ubuntu. Però al revés (SÍ/NO) ______.


Desa la teva tasca al Moodle.

Comments

No responses to “[MCI] A4: Sistemes d'arxius”

Publica un comentari a l'entrada