[TIC] AA1: Configurar compte de correu a Thunderbird


Al llarg del curs hem fet servir el nostre compte de gmail per a comunicar-nos i sempre hem entrat mitjançant un entorn web que s'anomena webmail. El seu principal avantatge és que podem consultar el nostre correu des de qualsevol dispositiu que contingui Internet i l'aplicació pròpia o també amb un PC i un navegador, independentment d'allà ons ens trobem.

Existeix, però, una altra forma d'accés mitjançant un client de correu. Aquest programa és una aplicació instal·lada al PC que ens permet llegir i enviar els nostres missatges. Els clients de correu més moderns han de suportar protocols com POP3 i Internet Message Access Protocol (IMAP) per comunicar-se amb el nostre proveïdor de correu electrònic. IMAP està optimitzat per emmagatzemar correus electrònics en el servidor, mentre que el protocol POP3 assumeix generalment que l'e-mail es descarrega al client. La gran majoria de clients de correu electrònic utilitzen el Protocol de Transferència Simple de Correu (Simple Mail Transfer Protocol, SMTP) per enviar els e-mails.

Nosaltres farem servir en aquesta pràctica Thunderbird. Es tracta d'una aplicació de codi obert distribuït per la Fundació Mozilla. El podem descarregar des d'aquí.

Abans hem d'activar IMAP a Gmail per a que quan consultem els correus des del Thunderbird, quedi sempre una còpia al servidor web.


 PRÀCTICA

1. Instal·la el programa Thunderbird.

2. Executa'l i segueix les pantalles de configuració del teu compte.
 



3. Envia un correu de prova a pqpisacolomina@gmail.com on expliquis al client que el seu equip avariat ja està apunt per recollir. Vigila els camps Assumpte i l'expressió que fas servir.

4. Escriu al Moodle quins són els avantatges i els inconvenients de fer servir aquest programa.

Comments

No responses to “[TIC] AA1: Configurar compte de correu a Thunderbird”

Publica un comentari a l'entrada