[MSI] A2: Codis QR


Aquest codi que comencem a veure per tot arreu és un codi QR. Aquests codis són imatges que porten inclosa una informació que pot ser llegida pels telèfons mòbils i per altres dispositius.

A classe farem l'inventari dels equips de l'aula mitjançant codis QR. Per poder llegir la informació dels codis QR usarem la càmera fotogràfica del mòbil, i un programa lector de codis que actualment ja està incorporat en molts terminals mòbils, o que es pot descarregar gratuïtament des d'Internet. Per saber la informació que amaga el codi QR, amb el programa activat, només cal apropar la càmera del mòbil sobre la matriu de punts impresa en qualsevol superfície i s'accedeix directament a la informació que s'ha inserit.

El codi QR pot donar accés a informació textual i multimèdia com a vídeos, fotografies, àudio, pàgines web, etc. Si es vol ser un usuari de codis QR els únics requisits per accedir a la tecnologia i serveis que proporcionen aquests són el telèfon mòbil amb càmera i, addicionalment, disposar de connexió GPRS o 3G per navegar per Internet i poder accedir als continguts multimèdia que el codi QR pot tenir associats.


On podem trobar els programes adients al nostre mòbil?

Hem de triar un lector apropiat al dispositiu mòbil que tinguem i apropiat al seu SO. 
 
Per a Android

Per a BlackBerry
Beetagg

Per a I-Phone
i-nigma

Per a Windows Mobile

Per a d'altres dispositius
Lector de codis QR per a altres dispositius (Nokia, Samsung, Sony, ...)- Kaywa Reader

Com podem generar els nostres codis?

Generar un codi QR és tan fàcil com entrar en una de les següents pàgines i indicar la informació que s'amagarà darrere dels quadres: els tres que delimiten les cantonades i la resta. 
 


Altres enllaços:

Aplicació android per generar codis QR.

Generador web de codis QR

Incloure un codi QR dins una imatge.
ACTIVITAT


1. Consulta amb l'Speccy la secció Summary del teu PC de classe i fes una entrada al teu bloc incloent una captura de pantalla.

2. Copia l'enllaç de l'entrada del teu bloc.

3. Genera el codi QR que enllaci l'entrada.

4. Baixa la imatge del codi QR i insereix-la al teu bloc.

5. Copia la imatge del codi QR a un document i posa-hi un títol amb el nom del PC ORD4XX. Penja el document al Moodle.


Entrada extreta de PCPI IES García Pavón

Comments

No responses to “[MSI] A2: Codis QR”

Publica un comentari a l'entrada