[TIC] A4: Repàs de gràfics

     Els gràfics són una manera molt clara i intuïtiva de presentar les dades. En moltes ocasions ens aclareix molt més un gràfic que una taula enorme plena de números.

     En el full de càlcul existeixen moltes maneres de representar informació gràficament: barres, columnes, àrees, línies, sectors, etc. Cada tipus de gràfic és adequat per representar cert tipus d'informació. Amb aquesta activitat repassarem com crear gràfics i quin tipus de gràfic utilitzar en cada cas.

PRÀCTICA

1. Volem representar el percentatge d'ús dels principals navegadors d'Internet. Per a això utilitzarem un gràfic de sectors. Les dades a data d'abril de 2010 són els següents:


2. Una altra dada curiosa és saber si els usuaris de Windows actualitzen el seu navegador Internet Explorer a l'última versió per aconseguir així les millores que comporta. Utilitzarem un gràfic de columnes i barres. Comptem amb les següents dades que ens donen l'ús de les diferents versions d'Internet Explorer a data d'abril de 2010 (Títol: ús d'Internet Explorer):


3. Volem veure l'evolució que hi ha hagut en l'ús del navegador de Google, Chrome, des que va aparèixer al mercat al setembre de 2008. Usarem un gràfic de línies i àrees. Les dades són les següents:


4. Volem representar l'evolució dels quatre principals navegadors d'Internet en l'últim any amb la finalitat de veure les tendències de cadascun d'ells conjuntament. Farem servir un gràfic de línies i àrees utilitzant les següents dades:

Posa el títol a cada gràfic. 

Quan tenguis els gràfics demanats, penja'ls al Moodle.

Com a curiositat, us deixe un gràfic actualitzat de l'ús dels navegadors que indica que el panorama ha canviat bastant.



Entrada extreta de PCPI IES Lloixa

Comments

No responses to “[TIC] A4: Repàs de gràfics”

Publica un comentari a l'entrada