[TIC] AR2: Configuració d'un Punt d'Accés


Una de les coses més útils que podem fer a una xarxa és configurar un router o un punt d'accés (PA). Gràcies a aquesta acció, podem establir una gran quantitat de característiques que faran que la nostra xarxa sigui més segura.

Així, per exemple, existeix la possibilitat de canviar la contrasenya per defecte dels routers ADSL de l'operador de torn per evitar que ens puguin entrar.

Una altra mesura consisteix en realitzar un filtrat MAC que sols permeti l'entrada a la nostra xarxa WIFI d'aquests dispositius que especifiquem a un llistat.

PRÀCTICA

1. Connecta el PA a la xarxa elèctrica i observa al manual quina és la seva adreça per defecte. En el nostre cas és 192.168.0.50.

2. Canvia les propietats del protocol TCP/IP del teu PC perquè tingui una adreça del mateix rang. Per exemple, 192.168.0.24.

3. Introdueix l'adreça del PA (192.168.0.50) a la barra d'adreces del navegador. Consulta l'usuari i contrasenya per defecte per entrar-hi. En el nostre cas, usuari admin i password en blanc. 

ACTIVITAT

Com que no tenim prou PA per a tots, utilitzareu el següent simulador. Accedeix-hi i contesta les qüestions del següent document.

Comments

No responses to “[TIC] AR2: Configuració d'un Punt d'Accés”

Publica un comentari a l'entrada