[TIC] A1: Descàrregues il·legals

Baixar música i pel·lícules d'Internet sense pagar és delicte? Les descàrregues gratuïtes, beneficien o perjudiquen els artistes? El Ministeri de Cultura tancarà pàgines d'enllaços d'Internet? Se'n perseguirà els usuaris? Diàriament, a tot el món, milions de persones es baixen gratuïtament pel·lícules i música d'Internet. Pels usuaris es tracta d'una manera  de compartir entre particulars sense ànim de lucre; però, per la indústria cultural, es tracta d'un robatori que provoca enormes pèrdues econòmiques i destrucció de llocs de treball.




ACTIVITAT

1. Què era Napster?

2. Quan baixes música i vídeos d'Internet, creus que estàs robant? Per què?

3. Des que hi ha Internet, les discogràfiques diuen que sols tenen pèrdues. Creus que és veritat o també hi ha avantatges?

4. El grup que surt al reportatge es va fer els seus discos sense ajut de la discogràfica. Segons ells, com poden guanyar sous i viure de la música si la gent es baixa la seva música i no compra el seu CD?

5. Creus que és una bona idea que puguis escoltar el disc del teu artista favorit a la seva pàgina Web?

6. Què haurien de fer les empreses discogràfiques o de pel·lícules perquè un usuari comprés el seu producte en lloc de descarregar-lo?

Contesta les preguntes al Moodle, dins de TIC

Comments

No responses to “[TIC] A1: Descàrregues il·legals”

Publica un comentari a l'entrada