[MSI] A5: Test de la memòria RAM

Una de les tasques més importants d'un informàtic és detectar la causa dels problemes de qualsevol màquina. Un dels components que més falla és la memòria RAM. Entre els símptomes que indiquen que la memòria RAM no està en un bon estats tenim els següents:

1. Pantalla blava: Hi ha un error al sistema en fer servir un programa que fa un ús intens de la RAM.

2. La màquina es reinicia sense motiu. Pot confondre'ns amb els condensadors de la placa base o la font d'alimentació.

3. Quan instal·les un sistema operatiu des d'un DVD o USB, la instal·lació dóna una errada on informa que no pot copiar alguns arxius.

El programa que utilitzarem per veure si les nostres memòries estan bé s'anomena memtest. Es tracta d'un software gratuït que troba errors en els mòduls de la memòria RAM. És compatible amb els processadors de 64 bits. Per usar-lo es necessita arrencar-ho des d'un pendrive o CD (s'ha de gravar el programa en aquesta unitat), de la mateixa forma que un disc d'instal·lació. Després el programa s'encarregarà de fer el test.

Una vegada iniciat el test, cal deixar-lo almenys 15 minuts però quan més estona estigui millors resultats obtindrem.Aquí tenim una imatge amb informació de les diferents parts del programa.


TASCA

1. Passa el memtest al teu PC i fes una captura de pantalla amb els resultats.

2. Executa Windows Memory Diagnostic i fes una captura de pantalla abans no reinicie.

3. Després de passar els dos programes, ha sorgit algun problema o tot ha anat bé?


Informació extreta del fòrum intercambios.org

Comments

No responses to “[MSI] A5: Test de la memòria RAM”

Publica un comentari a l'entrada