[MSI] A3: Programes de connexió remota - VNC

En determinades ocasions hem de connectar-nos a altres equips, bé per prestar assistència informàtica a usuaris que no estan físicament prop de nosaltres o simplement per realitzar tasques de manteniment.

Per a fer això existeixen múltiples opcions, com per exemple l'Escriptori Remot de Windows que veurem demà. Mentrestant, utilitzarem un programa VNC anomenat RealVNC, que permet instal·lar un servidor VNC en un equip i connectar-se a ell a través d'un visor VNC.



Com hem dit, RealVNC disposa en el mateix instal·lador de servidor i de visor. D'aquesta manera, instal·larem en un equip el servidor i ens connectarem a través de l'adreça IP d'aquest des del nostre ordinador utilitzant en visor.


Anem a practicar una mica amb ell:


1. Esbrina l'adreça IP del teu equip. Per a això hi ha diverses opcions:

  • La primera és accedir a la consola (cmd) i executar el comando ipconfig.
  • La segona consisteix a anar al panell de control de Windows, després a connexions de xarxa i Internet i accedim a les connexions de xarxa. Amb el botó dret en la connexió de xarxa activa punxarem en Estat i a continuació anirem a la pestanya Compatibilitat.
2. Anota la teva adreça IP.

3. Descarrega el programa RealVNC Free Edition des d'aquesta web. No fa falta introduir dades personals, anem directament a Proceed to download.


4. Instal·la el programa RealVNC que has descarregat. Realitza la instal·lació completa (full), és a dir, incloent el servidor i el visor.

  
5. Configura el servidor amb una contrasenya per restringir les connexions i permetre només aquelles desitjades. Activa a més l'opció de sol·licitar confirmació per permetre la connexió (Prompt local user to accept connections).


6. Prova a accedir a l'ordinador del teu company! Per a això, pregunta-li l'adreça IP del seu equip i la contrasenya d'accés. Executa el visor VNC Viewer.

  
7. Per acabar la pràctica i aconseguir un bon positiu, accedeix al següent ordinador:

  • Adreça IP: 192.168.40.9
  • Contrasenya: pqpi

ACTIVITAT

1. Fes una captura de pantalla del PC del teu company i posa-la al teu bloc.

2. Es pot copiar i aferrar un fitxer des del teu PC a l'altre? 

3. Es pot copiar i aferrar text d'un document entre equips?


Entrada extreta de PCPI IES Lloixa

Comments

No responses to “[MSI] A3: Programes de connexió remota - VNC”

Publica un comentari a l'entrada