[MCI] A4: Potència d'una font d'alimentació



Recordem que la font d'alimentació és un component de l'ordinador que dóna energia elèctrica a tots els elements que té un equip. A més, la potència d'un equip és el consum en Watts que té un ordinador. Això significa que la potència de la font d'alimentació ha de ser igual o major que la demanda d'energia per evitar que el nostre equip es cremi. Aquest consum dependrà del nombre de components que tingui instal·lat l'ordinador  com perifèrics, targetes o dispositius d'emmagatzematge com discs durs.

Quan fem el pressupost d'un ordinador nou, hem de tenir en compte el consum que va a tenir cada component per saber quina font d'alimentació posar-li. Per tant, hem de consultar abans el consum energètic de cada component.


ACTIVITAT


1. Tenim un ordinador que consumeix 170 W i la font d'alimentació en proporciona 200 W. Si instal·lam una targeta gràfica amb 60 W de consum, podrem instal·lar-la sense problemes?

2. Un ordinador que consumeix 300 W funcionaria amb una font de 500 W? I amb una de 250 W?

3. Accedeix a aquesta web. Calcula la potència necessària d'un PC amb les següents característiques i fes una captura de pantalla del resultat:

- Equip d'escriptori.
- Processador: Core i3 2100T
- 4 mòduls DDR3
- Disc dur i gravadora de DVD
- 6 ports USB
- 2 ventiladors

4. Cerca a Internet una font d'alimentació que sigui bona per al càlcul anterior.

NOTA: aquí tens una calculadora més precisa.

Comments

No responses to “[MCI] A4: Potència d'una font d'alimentació”

Publica un comentari a l'entrada